DĀNIJĀ LOPKOPJI JAU ATSAKĀS NO ĢENĒTISKI MODIFICĒTAS LOPBARĪBAS

Ieejam veikalā, nopērkam gaļu un neaizdomājamies par savu un savu bērnu veselību. Gribētos ticēt, ka jā cilvēki būtu izglītotāki un vairāk zinātu par skarbo patiesību lopkopībā, tad gaļu ēstu daudz retāk un pieprasītu preci, kas nav ģmo inficēta.

Dāņu zemnieki jau aizvien biežāk sāk izmanto nemodificētu barību lopiem. Rezultātā – mazāk līķu un vairāk naudas zemniekiem. Cūkām vairs nesāp vēders, pārgāja caureja, nedzima kropli un nedživi sivēni un zemnieki krietni  ietaupīja.

Jau dažas dienas pēc tam, kad cūkkopis Ibs Borups Pēdersens bija nomainījis lopbarību pret tādu, kas nesatur ĢM soju un kukurūzu, strādnieks, kurš par pārmaiņām neko nezināja, vaicāja, vai saimnieks nav mainījis barību. Izrādās, strādnieks jau bija aizmirsis laikus, kad sivēni neslimotu ar caureju un katra diena nesāktos ar cīņu par viņu dzīvību. Pirmo reizi pa šiem gadiem sivēniem nevajadzēja injicēt antibiotikas! 

Zemnieks Sigurds Kristensens, kurš audzē govis, konstatējis, ka agrāk, kad spēkbarībai nepievienoja ĢM soju, govis bija veselīgas un nobeidzās reti, toties vēlāk mirstība pamazām palielinājusies. Pērn aizgāja bojā 10% ganāmpulka, un zemnieks nolēma atgriezties pie barības, kas nesatur ĢM.

Katru gadu ES valstis iepērk aptuveni 30 miljonus tonnu ĢM sojas. Un, lai gan ES ir savākts daudz pierādījumu par tās ietekmi uz lopu un cilvēku veselību, tie nav zinātniski apkopoti un visi izliekas, ka šīs problēmas NAV! Arī Latvijā, atrodas apmāti vai korumpēti augsta ranga ierēdņi un zinātnieki, kas muld, ka ģenētiski modificēti organismi un pārtika, kas tādus satur, ir atzīti kā droši. Taču acīm redzamas lauksaimniecības dzīvnieku kroplības parādījās jau 1997. gadā! 

Jāvaicā, vai Latvijas zemniekiem, kopš tie izmanto 100% ģenētiski modificētu soju lopbarībā, nekad nav bijušas problēmas ar lopu veselību? Droši vien ir gan, tikai neviens nekad nevēlas par TO runāt publiski, jo valda skarba konkurence, un kurš tad grib būt tas trakais, kurš liks pircējam aizdomāties par to, ko tad viņi īsti ēd. 

Tādēļ pagaidām labāk ēst mazāk, bet darīt visu, lai bērni dzimtu veseli. Tas noteikti būs lētāk! Pienāks laiks, kad cilvēki arī pie mums aizdomāsies par to, kā tiek audzēti lopi, un, pat ja viņiem būs pilnīgi vienalga, kā jūtas cūkas, tas, ka cilvēkbērni aizvien biežāk dzimst kropli un neveseli, diez vai kādu atstās vienaldzīgu.


Ar ĢMO lopbarību barotas cūkas