ĢMO UN BIOLOĢISKAIS KARŠ

Militārām vajadzībām visas pasaules lielvalstis tērē milzīgas naudas summas. Lai saglabātu varu, svarīgākais ir radīt jaudīgus vīrusu un bakteriālos ieročus, kas ir nesalīdzināmi iedarbīgāki par kodolarsenālu. Pasaule to visu klasificējot kā "valsts noslēpums", jau sen labaratorijās strādā pie militāriem mērķiem paredzētu ĢMO radīšanas.

Par "maigajām" metodēm sauc tādas, kas paredzētas lauksaimniecības ražas iznīcināšanai, lai kontrolētu kādas valsts pārtikas krājumus. Tie ir vīrusi, baktērijas vai ģm kukaiņi, kururs izkaisītu kā ķimikālijas no lidaparāta. Pēc informētu avotu ziņām, kukainis Diabrotica virgifera ir introducēts Eiropā un to izplatīva vēršas plašumā. Tādēļ Monsanto jua sen sāka eksperimentus ar ģm kukurūzu, kas ražotu insekticīdu pret šo kukaini.

Par "stingrajām" metodēm sauc augstas patogenitātes mikroorganismu radīšanu, kas, piemēram, dažu stundu laikā spētu inficēt lielas pilsētas iedzīvotājus ar Sibīrijas mēri, radītu AIDS, kas pieliptu kā iesnas u.c. ASV 2000.g. ieguldīja šajā jomā 230 milj. dolāru.

Avots: Ž.Ē.Seralini, ĢMO, as maina pasauli